Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2011 21:32 - Женският секс-туризъм
Автор: annagateva Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3711 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.05.2011 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Твърде дълго секс-туризмът е бил смятан за мъжка работа. Въпреки това обаче се оказва, че жените на средна възраст, които нямат външността на кинозвезди, на които са им омръзнали съпрузите им и децата им, и които отдавна са станали материално независими, търсят онова, което винаги им е липсвало: секс и лекомислие.
За първите случаи на женски секс-туризъм се споменава в Съединените щати и в Турция в средата на 19-и век. Американките прескачали до северноамериканските индианци, а огнените туркини посещавали Европа. Период на застой в развитието на романтичните пътешествия настъпил по време на Голямата депресия в САЩ. Този период продължил чак до 1960-те години и само в Индия, Непал и Тайланд с недвусмислена цел пътували отделни безстрашни дами от Англия, Франция и Съединените щати.

Женският секс-туризъм в наши дни преживява период на активно развитие.

 Например много жени посещават всяка година през зимата  Карибите, подтиквани от една единствена цел – да прекарат една или две седмици с местните “плейбои” и да се забавляват с алкохол, ядене и подаръци. Изглежда най-запалени по женския секс-туризъм се оказват дамите от Квебек, Канада, които са сред най-честите гостенки на острова.
image

За разлика от предишните години обаче, този зимен сезон добива популярност и чрез множеството реклами в различни медии. По някои оценки за последните 25 години близо 600 000 жени от западни държави са пътували с цел секс-туризъм и много от тях са станали редовни клиенти, които се връщат на тропиците всяка зима за малко слънце.

Естествено, всички използват псевдоними. В Ямайка, например, тези мъже се наричат рент-а-джентс (джентълмени под наем) или рент-а-раста (раста под наем).

Туристките също си имат прякори. Британките са “Шърли Валънтайн”, а на Бермудите ги наричат “дългите опашки” или “жълтите опашки”. В Ямайка името зависи от цвета на кожата на жената. “Бутилка мляко”, ако е бяла или новодошла. На Барбадос пък канадките са описвани като “Синдромът на канадската секретарка”.
image

Все пак сексът с местните мъже е съпроводен и с известни неудобства. Очевидно става въпрос за пари. Според няколко проучвания, направени в Ямайка, едно подобно забавление може да струва между 20 и 30 долара на час или 150 долара за цяла нощ. Друг проблем е и рискът за здравето. По данни на ООН и Световната здравна организация, половин милион души на Карибите са серопозитивни.

За свои секс-дестинации жените избират още и страните от Южна Европа (главно Гърция, Италия, Турция, Хърватия и Испания),  Гана и Кения в Африка, Бали в Индонезия и най-популярния курорт на Тайланд, Пукет. По-малко популярни, но все пак влизащи в списъка, са Непал, Мароко, Фиджи, Еквадор и Коста Рика.
image



Тагове:   туризъм,   жени,   секс,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annagateva
Категория: Забавление
Прочетен: 172642
Постинги: 39
Коментари: 116
Гласове: 129
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930